Afgelopen week zag ik een recept voor bastoģne koeken bonbons die leken mij erg lekker maar geen bastoģne koeken in huis en bedacht deze variatie erop. Je kunt het maken van elke soort koek die je lekker vind zolang deze maar hard is.
Een rol mariabiscuit koekjes fijnmalen met de hakmolen of in een plastic zak met de deegroller. Handvol gemalen walnoten, 1 eetlepel vanille essence, 1 bakje verse roomkaas 200 gram, 200 gram pure chocolade gesmolten.
Het koekkruim, gemalen noten, en vanille tot een stevig deeg kneden en er balletjes van rollen ongeveer 22 als je er niet teveel van snoept zoals il deed vanmorgen. De balletjes een half uurtje in de koelkast zetten en dan door de gesmolten chocolade halen en laten opstijven op een met bakpapier bekleden bakplaat.. leuk voor een feestje en snel te maken.
- verschillende koekjes gebruiken boor andere smaken.
- Voeg rozijnen, noten, dadels etc
- Rol de balletjes door koekkruim of door cacao of kaneelsuiker voor een andere topping
- Smelt witte chocolade en rol de gekoelde balletjes daar doorheen.
- Serveer een balletje bij het nagerecht
- Ideaal om met kinderen te maken
- High tea ik maak dan een schaaltje met verschillende balletjes
- Koekkruim overgehouden? Spatelndit eens door cakebeslag of pudding heen erg lekker! Of samen malen met wat dadels en noten en maak daar dan weer balletjes van.
Hoi Ingrid, waar blijft het bakje verse roomkaas van 200g? 🙂 Ik kan die nergens terugvinden in de verwerking. Groetjes Marcel
LikeLike
Och das dom van mij dat gaat door de noten en het koekkruim heen
LikeLike