Een klassieker. In onze tuin staan hele oude rabarberpollen met ontzettende dikke stelen daarom heb ik van 3 stelen al een kilo rabarber. Nu is het een fabeltje dat die dingen geschild moeten worden dus alleen het blad en het kontje eraf snijden even wassen en in kleine stukjes is voldoende. Ik maak rabarber ook in maar mijn mannen doen een moord voor de crumble.
Rabarber crumble
I kilo gewassen en in stukjes gesneden rabarber, 150 gram rood fruit in stukjes aardbeien bessen of bramen, 80 gram rozijnen, 100 gram suiker, 3 eetlepels gebroken lijnzaad, 1 eetlepel kaneel,
Voor het deeg bovenop gebruik ik
350 gram bloem, 2 theelepel bakpoeder, 200 gram roomboter in blokjes, 100 gram suiker, rasp van 1 citroen, 1 ei.
De ingrediënten voor het deeg kruimelig draaien in de keukenmachine.
Oven voorverwarmen op 180 graden
Alle ingrediënten voor de rabarber mengen en in een brede schaal storten, ik gebruik de tajine schaal hiervoor.
Het kruimelig deeg bovenop de rabarber storten eventueel licht aandrukken en bestrooien met rietsuiker.
Op 180 graden 50 minuten bakken. Eventueel afdekken met aluminium folie als het deeg te bruin word. Ik zet dan mijn deksel van de tajine erop.
Warm of koud serveren
Heerlijk gesmuld vandaag met het hele gezin. Gemaakt met frambozen.
LikeLike