Ik ben dol op die winkels wat een lekkere dingen hebben ze daar toch en je mag dippen en proeven. Ik moet bekennen heb van hun een heerlijke kersenazijn staan en de bruschetta mix. Maar wat is het er duur, ik ga alles maar eens zelf maken dat scheelt veel. Te beginnen met hun persilade marinade, en als ik een voedseldroger heb de kruidenmixen zoals bruschetta. Tussen de 6.95 en 8.95 zijn de potjes gemiddeld. Dit kan thuis natuurlijk veel goedkoper. Gisteren maakte ik een verrukkelijke kaasdip die ik bij een vergelijkbare winkel proefde.
Kaasdip.. om de kaas dus in te dippen. Toast vind ik nog beter trouwens maar goed dat is mijn smaak. Het potje kost 5 euro. Huisgemaakt nog geen 50 cent.
8 dadels pureren met 3 eetlepels goede balsamico en 4 eetlepels water. Thats it.. te lekker!
Persillade 1 flesje van ongeveer 150 cc
Oftewel een heerlijke mix voor marinade of als smaakmaker bij aardappeltjes, vis, kip en sausjes. Veelzijdig dus en als je het eenmaal hebt gemaakt dan staat dit voorgoed in je koelkast.
100 gram peterselie pureren met 1teen knoflook, 100 cc olijfolie, 1 sjalot, 1 eetlepel azijn, zout en peper
Alles goed samen pureren en bewaren in een potje.
Vijgportcreme
8 vijgen pureren met 30 cc port en 2 eetlepels maplesyrup lekker bij kaas op een stukje stokbrood.
Lavasolie
Handje lavas fijnhakken met een teentje knoflook en 150 cc naturel olie bv een arachide in een klein flesje doen. Een heerlijke olie over gebakken aardappels of dressing bij een soep of humus.
Oh jaa, klopt helemaal. Ik wil ze graag steunen door iets bij hen te kopen, maar dat gebeurt hoogst zelden. Ik loop er wel eens binnen als ik een cadeautje zoek en het mezelf makkelijk wil maken door iets kant en klaars te kopen. Maar ik loop er meestal met lege handen weer uit vanwege de prijzen. Soms koop ik een leuk flesje olie en bijzondere azijn en maak er dan toch thuis met goedkope zelfgemaakte spullen een leuke cadeau van.
LikeLike