Oil&vinager.. oftewel olie en azijn

Ik ben dol op die winkels wat een lekkere dingen hebben ze daar toch en je mag dippen en proeven. Ik moet bekennen heb van hun een heerlijke kersenazijn staan en de bruschetta mix. Maar wat is het er duur, ik ga alles maar eens zelf maken dat scheelt veel. Te beginnen met hun persilade marinade, en als ik een voedseldroger heb de kruidenmixen zoals bruschetta. Tussen de 6.95 en 8.95 zijn de potjes gemiddeld. Dit kan thuis natuurlijk veel goedkoper. Gisteren maakte ik een verrukkelijke kaasdip die ik bij een vergelijkbare winkel proefde.

Kaasdip.. om de kaas dus in te dippen. Toast vind ik nog beter trouwens maar goed dat is mijn smaak. Het potje kost 5 euro. Huisgemaakt nog geen 50 cent.

8 dadels pureren met 3 eetlepels goede balsamico en 4 eetlepels water.  Thats it..  te lekker!

Persillade 1 flesje van ongeveer 150 cc

Oftewel een heerlijke mix voor marinade of als smaakmaker bij aardappeltjes, vis, kip en sausjes. Veelzijdig dus en als je het eenmaal hebt gemaakt dan staat dit voorgoed in je koelkast.

100 gram peterselie pureren met 1teen knoflook, 100 cc olijfolie, 1 sjalot, 1 eetlepel azijn, zout en peper

Alles goed samen pureren en bewaren in een potje.

Vijgportcreme 

8 vijgen pureren met 30 cc port en 2 eetlepels maplesyrup  lekker bij kaas op een stukje stokbrood.

Lavasolie

Handje lavas fijnhakken met een teentje knoflook en 150 cc naturel olie bv een arachide in een klein flesje doen. Een heerlijke olie over gebakken aardappels of dressing bij een soep of humus.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. anitawillems schreef:

    Oh jaa, klopt helemaal. Ik wil ze graag steunen door iets bij hen te kopen, maar dat gebeurt hoogst zelden. Ik loop er wel eens binnen als ik een cadeautje zoek en het mezelf makkelijk wil maken door iets kant en klaars te kopen. Maar ik loop er meestal met lege handen weer uit vanwege de prijzen. Soms koop ik een leuk flesje olie en bijzondere azijn en maak er dan toch thuis met goedkope zelfgemaakte spullen een leuke cadeau van.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s