Altijd al dol op lasagne vandaag geïnspireerd door een andere blog om ook een lasagne te maken. Gebruik vooral de groentes die je zelf lekker vind. Ik grill alles voor en vooral aardappel omdat die in combinatie met tomaat niet goed gaart en het is gewoon lekker.
1 aubergine in plakken, courgette in plakken, halve winterpeen in repen, 4 artisjok harten in plakjes, 1 paprika in stukjes, handje basilicum 80 gram parmezaanse kaas, Saus 1fles biologische tomaten saus, potje creme fraiche, 4 tenen knoflook geperst, peper zout 1 theelepel gerookt paprikapoeder, eetlepel provenciaalse kruiden, 6 eetlepels gebroken lijnzaad (lijnzaad zorgt dat de lasagne mooi gebonden is en niet vochtig)
- De aubergine, courgette, en zoete aardappel voor grillen. De ingrediënten voor de saus goed mengen helft van de kaas erdoorheen roeren.
- Alle groentes in laagjes in een diepe ovenschaal doen en afwisselen met de saus.
- Bovenop een gesneden tomaat en de rest van de kaas strooien.
- Bakken op 180 graden 40 minuten.