Denk aan de vulling van overheerlijke eclairs, puddingbroodjes, tompouce en andere gebakjes etc.. die romige gele creme niet te versmaden.. afijn die maak je in 15 minuten zelf!
Dit is voldoende voor bijna een liter omdat ik er een cake mee ga vullen neem eventueel de helft van het recept voor 4 puddingbroodjes
500 cc volle melk, 6 eierdooiers, 80 gram suiker, het merg van een vanillestokje of 2 eetlepels vanillesuiker, 50 gram maizena
Verwarm de melk langzaam tot lauwwarm. Klop de overige ingrediënten tot een glad beslag in een beslagkom en blijf al kloppend de warme melk toevoegen. Doe het mengsel terug in de pan en blijf roeren totdat de creme dik en gebonden is. Ik laat de creme afkoelen in de koelkast bestoven met poedersuiker om een vel tegen te gaan. Maar verplicht eerst een eetlepel opeten want te lekker gewoon of de pan uitlikken.