Hartige taarten iedereen maakt ze wel eens, heel vaak met kant en klaar deeg maar ik kan je aanraden om het deeg ook eens zelf te maken. Vandaag maakte ik een heerlijke taart met knisperend roomboterkorstdeeg ik had nog een beetje knoflookroomboter en dat knede ik ook door het deeg heen erg lekker Korstdeeg
200 gram bloem,snuf zout, 100 gram harde roomboter geraspt, 1ei, 1 eetlepel water.
Alle ingrediënten goed mengen met de deeghaak en even samenkneden tot een bol met de handen in de koelkast voor een half uur zetten.
Vulling 200 gram verse roomkaas, 3 eieren, peper zout, dit samen kloppen tot een romige creme 200 gram geraspte boerenbelegen kaas, 3 eetlepels bieslook door elkaar mengen 100 gram ham fijngesneden, 1 gesnipperde ui, stukje prei in ringen alleen het wit, dit samen in een koekenpan lichtjes bakken voor ongeveer 10 minuten in een beetje olijfolie laten afkoelen
Oven voorverwarmen op 180 graden
2 eetlepels gebroken lijnzaad,
Quichevorm met bakpapier bekleden en het deeg uitrollen met wat bloem, in de vorm leggen, bestrooien met het lijnzaad. De kaas, bieslook mengen met het hamuipreimengsel en over de vorm verdelen. Het kaas-eimengsel erover heen gieten en 45 minuten bakken op 180 graden. Variatie op de vulling
Asperquiche 4 groene asperges in stukjes de bovenste stukken doormidden gesneden voor garnering en de rest in stukjes samen met een fijn gesnipperde ui een handvol paddestoelen in stukjes en een 100 gram spekreepjes roerbakken op laag vuur met peper en zout laten afkoelen en over de bodem verdelen met 100 gram geraspte oude boerenkaas en wat gesneden basilicum verder het basisrecept als boven volgen qua bodem roommengsel en baktijden. Quiche met spekjes Bak 200 gram spekjes uit samen met een gesnipperde ui en een halve prei en een handjevol shitake een eetlepel sambal, gebruik het bovengenoemde roommengsel en bestrooi alles met oude geraspte kaas en wat tomaten verdelen over de taart.