Snelle champignonroomsaus voor pasta en groente favoriet in huis mits gepureerd want de heren wensen geen stukjes in hun roomsaus.. nou vooruit dan, aan u de keuze of u wel of niet pureerd.
Bakje champignons of gemengde paddestoelen fijngesneden, 2 sjalotten in stukjes, 2 tenen knoflook geperst, 1 eetlepel provenciaalse kruiden, peper zout, bouillonblokje kip of paddenstoel , 50 ml olijfolie of roomboter, 50 gram bloem, liter water,half potje crème fraiche
Paddestoelen en ui zacht bakken in de olijfolie hoeft niet bruin te worden, wel gaar, minuut of 10. Knoflook toevoegen en het meel, even goed roeren en ongeveer 2 minuten laten garen bouillonblokje en water toevoegen en egaal gladde saus van roeren. Creme fraiche toevoegen even proeven of er nog zout en peper bij moet. Naar behoefte wel of niet pureren met de staafmixer en de Provençaalse kruiden toevoegen.