Stoomcake 

Ik bak graag cake in allerlei variaties.  Op stoomcakejes kwam ik ooit doordat ik op kampeervakantie ook wilde bakken voor de verjaardag van de man maar geen oven mee had. Wel de stoompan! En ik herrinerde mij de stoomcakes van Indonesische vriendin  haar moeder en besloot deze na te  maken. Dit lukt prima in de stoppen met sterke cupcake vormpjes niet die papieren want die gaan plat door het stomen en dat geeft rotzooi kan ik vertellen. Je kunt hier gewoon standaard cakebeslag voor gebruiken.

Via Yvette op Facebook kreeg ik het recept voor bananenstoomcake erg smakelijk!

Bananenstoomcake

200 gram bloem, 4 grote bananen geprakt, 100 gram roomboter,4 eieren, 2 tl bakpoeder, 200 gram witte basterdsuiker snuf zout,  bakvorm die in je stoompan past.

De eieren met de suiker romig kloppen en de overige ingrediënten toevoegen en tot een egaal beslag vormen. De bakvorm vullen  tot 3/4 en in de stoompan zetten boven het inmiddels kokende water, voor ongeveer 50 minuten even met een prikker controleren of de cake gaar is en anders nog even laten nagaren. Ik had teveel beslag voor mijn vorm dus heb er nog wat cakejes bij gebakken. Die nemen wel veel minder tijd in beslag. Cupcakes ongeveer 10 minuten. Let wel op dat je genoeg water in de pan hebt zitten want droogkoken is zonde van de pannen.. en pas op stoom is heet.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s