Paratha Indiaas brood

400 gram bloem, 30 ml olie, 1 theelepel zout 300 ml water. Kommetje met 30 gram gesmolten roomboter en een kwastje.  Gladde koekenpan liefst geen antiaanbaklaag omdat de pan zeer heet gestookt word en dan is een tefal laag niet echt gezond, olie om in te bakken, prop keukenrol

De bloem, het water  30 ml olie en het zout tot een elastisch deeg kneden, 30 minuten laten rusten in de beslagkom.

Pan klaar zetten met een paar druppels olie die je met de prop keukenrol goed verdeeld en dit tussen elk broodje bakken herhaald.

Bolletjes van ongeveer 5 cm doorsnede maken. Aanrecht met bloem bestuiven. Eén bolletje zeer dun uitrollen en heel erg licht bestrijken met boter je moet het nauwelijks kunnen zien, dubbelvouwen en nogmaals uitrollen zo dun mogelijk eventueel met de handen nog wat meer uitrekken tot flinterdun.

Pan verhitten met de olie en het brood bakken totdat het opbolt, omkeren en nogmaals op laten bollen dubbelvouwen en in een mandje met theedoek bewaren tot gebruik. Let op dit gaat zeer snel en de pan moet heet zijn bij elk broodje wat je bakt. Vergeet niet steeds in te vetten!

Broodjes zijn heerlijk om te vullen met gegrilde kip en sla of eten in stukjes bij dahls, groente en vleesgerechten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s