Tomatensoep

Deze soep staat op nr 1 bij ons in huis, elke week wel een keertje op het menu of als tussendoortje. Zomers maak de soep van verse overrijpe tomaten maar swinters van gezeefde tomaten uit pak of blik omdat die dan meer smaak hebben.

Tomatensoep 

1 zoete puntpaprika in stukjes  , 1 grote ui gesneden, 4 tenen knoflook, 1 liter gezeefde tomaten, 1 theelepel gerookt paprikapoeder, 1.5 liter bouillon (groente of rundvlees evt van 2 bouillon blokjes) 3 eetlepels olijfolie, eetlepel  provenciaalse kruiden.

Potje creme fraiche.  Evt soepballetjes.

De puntpaprika, ui en knoflook zachtjes fruiten in de olie, niet bruin bakken de bouillon en de gezeefde tomaten toevoegen. Na een 15 minuten de soep pureren en proeven of er nog zout en peper in moet. Soepballetjes en provenciaalse kruiden toevoegen en nog even laten trekken. De creme tranche losroeren en in de soepkom een eetlepel over de soep verdelen. Lekker met verse croutons .

Variaties 

-2 eetlepels gehakte peterselie en 2 eetlepels Verse pesto

– na het pureren een cup zongedroogde tomaatjes gehakt en een handvol pastaschelpjes mee laten garen bestrooien met parmezan

– voeg voor het pureren een stukje geraspte gember, scheut zoete soja en 2 geraspte appels toe. En na het pureren wat taugé en reepjes omelet voor een Chinese tomatensoep

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s