De heren bij mij thuis houden niet zo heel erg van zuurkool maar mij mag je ervoor wakker maken. Ze vinden het te zuur dus ik pas het een beetje aan en maak een combinatie van hete bliksem en zuurkool.
Zuurkoolhetebliksem grote pan voor 6 personen
2 kilo aardappels schoongeboend en in stukken, 500 gram zuurkool fijngesneden en afgespoeld, kilo zoete appeltjes in stukken, handvol rozijnen, 2 biologische rookworsten , peper, zout eventueel wat kruiden zoals Provençaalse kruiden en gerookt paprikapoeder naar eigen smaak.
Zuurkool zacht stoven met de appels en rozijnen in 25 gram roomboter en een kopje water 20 minuten.
Aardappels koken met de rookworst erbovenop.
Als de aardappels gaar zijn samen met de zuurkool stampen en de worst in plakjes toevoegen. Ik maak dit vaak sochtends en dan warm ik het in een ovenschaal savonds op. Serveren met bv een jachtsaus.