Je hebt kruidcake en kruidkoek, ik ben meer fan van de cake omdat deze net iets smeuïge is dan de koek. De koek maak ik ook op een andere manier en is niet zo donkerbruin als de gekochte maar ook veel smakelijker, vandaag de cake gemaakt en damn… wat is die lekker.
Kruidcake
200 gram volkoren speltmeel, 4 eieren, 150 gram rietsuiker, 1 eetlepel bakpoeder,100 gram yoghurt, 100 gram gesmolten roomboter, 3 eetlepels granola dust of gebroken lijnzaad, 1 eetlepel kaneel, 2 eetlepels koekkruiden, handvol gehakte abrikozen, handvol gehakte cranberries, handvol rozijnen.
De eieren met de suiker tot een dik romig lint kloppen. De overige ingrediënten toevoegen en tot een stevig beslag draaien. In een met bakpapier beklede vorm doen het liefst 1 van 28cm. (Ik pakte vandaag een iets te kleine en dan is de baktijd iets langer). 50 minuten bakken op 170 graden. Afgedekt laten afkoelen anders droogt cake snel uit.
Varieer met vulling bv
-met grofgehakte noten
-geraspte/ gehakte chocolade
– geraspte appel wel dan 20 gram meer meel doen
Vervang gerust de suiker door andere zoet middelen en de boter door kokosolie ik wissel daar zelf ook regelmatig tussen het is maar net waar ik op dat moment trek in heb.
Ga ik van de week maken. We hebben bij ons thuis avond van de Bijbelstudiekring van de kerk, dus goed moment om deze lekkere cake dan op tafel te zetten. Ik houd er zelf ook erg van… lekker die herfstsmaken… en heb ook alles in huis, lekker makkelijk!
LikeLike