Wij zijn hier dol op balletjes in allerlei variaties maar dan wel vers uiteraard.. dus geen Zweedse ballen, of ingesealde stuiterballen uit de supermarkt. Ik zag vanmiddag bij een delicatessen zaak verse balletjes liggen 1.99 en oudste puber keek er hypnotiserend naar, dus die moesten op de happenplank vanavond.
Hete balletjes
500 gram gemengd gehakt (biologisch), halve zoete paprika fijngehakt, 3 eetlepels gehakte peterselie, 1 rode ui gehakt, 1 ei, 3 eetlepels gebroken lijnzaad, 3 eetlepels vers paneermeel, zout, peper, gemalen kruidnagel, snuf laurierblad gemalen, 2 tenen knoflook, theelepel sambal badjak, 500 ml tomatenpassata olijfolie om in te bakken.
Alle ingrediënten goed mengen en balletjes van draaien, deze bakken in de koekenpan met een paar lepels olijfolie. Tomatensaus toevoegen met eventueel een flinke snuf chilipeper en een beetje zout en nog 10 minuten laten nagaren.