Groentebouillon 

Vroeger toen er nog geen bouillonblokjes bestonden at men ook groentesoepen en sauzen, maar maakte men grote pannen bouillon van kilo’s groenten waar men dan bouillon van trok, in restaurants is dit nog steeds zo alleen zijn we het thuis vaak van lieverlee vergeten door de uitvinding van de blokjes.

Voor een flinke pan bouillon vul je een pan met stukken prei, wortel, ui, bleekselderij, knoldelderij, schorseneren etc bos garni van peterselie, rozemarijn, tijm, lavas, salie samengebonden met een touwtje en eigenlijk de groentes die je er zelf in wil hebben. En dan heb je na een uurtje of 2 op een middelhoog vuur al gauw een liter of 4 bouillon peper en zout erbij en klaar.


Wil je altijd wat bouillon op voorraad hebben zeef dan de bouillon en vries ze in porties in of doe de bouillon wecken.

Bouillonpoeder of pasta maken.

Snijd de rauwe groentes fijn met de hakmolen en droog deze uitgespreid in de voedseldroger en maal het daarna nog een keet door, hier zit dan nog geen zout in dat kan je naar smaak toevoegen bewaren in potten.

Voor houdbare boullonpasta meng je per 100 gram 10 gram zout door de groente massa heen. Het zout conserveerd en zorgt voor de houdbaarheid. Het idee kwam ik tegen op deze site Bouillonpasta 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s