Pindakaas kan je natuurlijk in vele varianten kopen, het is meestal niet duur alhoewel de potjes biologische met gemak tot 5 euro gaan. Tegenwoordig zijn er in nederland zelfs heuse pindakaas winkels, een beetje absurd in mijn ogen. Maar pindakaas kan je natuurlijk ook zelf maken met of zonder suiker, verschillende noten gebruiken het kan allemaal. Ik maak meestal kleine porties zodat ik vaak verschillende variaties kan maken.
Pindakaas met rozijnen en sambal
Handje rozijnen, handje pinda’s, 1 eetlepel olie, 1/2 theelepeltje sambal badjak.
Alles tot een pasta vermalen in een kleine hakmolen en in een klein potje stoppen. Ongeveer 4 porties broodbeleg. Deze variant kan je ook met cashewnoten of andere noten maken, gewoon uitproberen.
Variaties
- Gebruik verschillende soorten noten
- Meng 2 lepels cacao en gebruik hazelnoten voor een hazelnootpasta
- Amandelen, eetlepel olie fijnmalen met een eetlepel poedersuiker en een eetlepel koekkruiden voor speculaaspasta
- Macadamia, eetlepel olie fijnmalen, eetlepel kaneel