Een lekker nootachtig gevuld bananenbrood staat nu in de oven, ideaal voor ontbijt of gewoon voor de lekkere trek. Suikervrij.
2 bananen, 2 cup gedroogde fruit in stukjes, 2 eieren, 2 cup amandelmeel, 1 eetlepel bakpoeder, 1/4eetlepel zout, 1/4 cup kokosolie, 2 eetlepels lijnzaad, 2 cup noten in stukjes, cakevorm.
Oven voorverwarmen op 190 graden
Bananen pureren en mengen tot een glad beslag samen met de eieren kokosolie meel en bakpoeder. Overige ingrediënten toevoegen en in een met bakpapier beklede cakevorm gieten. 50 minuten bakken op 190 graden. Na het bakken nog 30 minuten in de hete oven laten staan.
- Variaties op vulling kan bv met toevoegen van sinaasappelschilreepjes, rozijntjes, kaneel, kokosvlees, dadels, vijgen, cranberries. Etc.. Zolang je de verhouding tussen ‘natte en droge’ ingrediënten maar in balans houdt.