Over No knead bread en waldkornbollen 

Door een vraag op Facebook over het kneden van brood moest ik opeens aam een Martha Stewart filmpje denken over het ‘niet kneden brood’ brood wat door een zeer lange rijs toch luchtig word en op een aparte manier gebakken is. Namelijk in een gietijzeren  pan. Hoera..eindelijk kan ik mijn Dutch oven weer eens van stal halen en dit brood boven een houtvuur bakken..in de oven mag ook natuurlijk maar dat kampvuur dat lokt. Nu nog even het juiste moment prikken om het deeg te maken want dat moet minimaal 12 uur rijzen. Alvast een filmpje met een impressie van hoe je dit moet maken van you tube gehaald. no knead bread  . Ook de serie BROOD is een aanrader om meer te leren over brood bakken. Gisteren maakte ik waldkornbollen en er is niets lekkerder dan de geur en smaak van versgebakken brood in huis.

Waldkornbollen,  ik gebruikte de complete mix van Soezie voor waldkornbollen.  Belangrijk is de rijs periode en dat je dat goed doet  voor een luchtig brood. Als het deeg minimaal 10 minuten is gekneden in de machine dan een aardewerken kom nemen en het deeg hierin leggen en afdekken met een vochtige warme doek ik doe dat in een lauwwarme oven die uitstaat. Het deeg zal dan verdubbelen.

Na het rijzen er bolletjes van draaien en bestrijken met water en zaden, nogmaals op de bakplaat laten rijzen onder een doek, minimaal een half uur,  en daarna bakken voor bovenstaand resultaat. Voor het recept volg de aanwijzingen op de verpakking van de mix.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s