Je kent ze wel die witte schijven in plastic geseald in de supermarkt droog als karton en smakeloos. Ik maak ze altijd zelf en eenmaal zelfgemaakt tja dan wil je nooit anders meer zo zacht smeuïg en smaakvol daar kan geen karton tegenop. En echt het is niet moeilijk je moet alleen even plannen want ze hebben tijd nodig om te rijzen.
500 gram bloem, zakje droge gist, 300ml lauwwarm water, 1 theelepel zout, 3 eetlepels olie, paar draaien aan de zwarte pepermolen.
Een deeg draaien van alle ingrediënten dit kan ook in de broodbakmachine in de deeg stand, ideaal als je die hebt want dan kan je ook de tijd programeren.de kom afdekken en een uurtje laten rijzen in een warme omgeving. Ik zet vaak even van tevoren de oven 10 minuten op 50 graden aan en doe deze uit en zet dan de kom erin om te rijzen. Na het rijzen het deeg doorkneden en er ongeveer 12 bolletjes van maken 2 bakplaten bekleden met bakpapier en de bolletjes uitrollen en deze op de bakplaten verdelen. Afdekken en nog een half uur laten rijzen. Ondertussen oven voorverwarmen op 200 graden. Broodjes per plaat bakken totdat ze bol gaan staan dan zijn ze gaar, dat is per oven verschillend maar ongeveer 3-5 minuten bij 200 graden. Broodjes in een mand doen en warmhouden. Vullen met shoarma of falavel heeft onze voorkeur.
Oh weer zo’n heerlijk en makkelijk recept voor deze broodjes , deze zullen zeker veel smakelijker zijn als uit de winkel,koop ze eigenlijk nooit meer ,maar na dit recept dus h er elemaal niet meer 😋😋
LikeLike
Erg lekker zijn ze eigenlijk altijd te weinig hier met 4 man
LikeLike