Verleidelijke balletjes 

Men noemt ze ook wel energyballs en je kunt oneindig variëren maar bovenal staat dat ze superlekker en makkelijk te maken zijn binnen een paar minuten. Ook ideaal om restjes noten, zaden dadels etc te verwerken. Ik maakte er zojuist  3 soorten, recepten zijn genoeg voor ongeveer 12 balletjes.

Appelpeerverleiding

1/2 cup gedroogde appel, 1/2 cup peer, 1/2 theelepel koekkruiden,  1/4 cup amandelmeel, 2 eetlepel water, kaneel om te bestrooien

Alles malen tot een stevig deeg, hiervan balletjes vormen en bestrooien met kaneelpoeder.

Perentaart balletjes

1/2 cup gedroogde peer, 1/2 cup abrikoos gedroogde, 1 theelepel kaneel, 1/4 cup kastanjemeel, 1/4 cup amandelen, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels kokosmeel om doorheen te rollen.

Eerst de amandelen tot gruis malen, daarna alle overige ingrediënten toevoegen op het kokosmeel na. Hiervan 12 balletjes draaien en door het kokosmeel rollen.

Choconootdroom

8 mejool dadels ontpit, 1/4 cup kastanjemeel, 1 eetlepel cacao, 30 gram pure chocolade, 2 eetlepels amandelmeel, 1/4 cup pecannoten, 2 eetlepels water.

Eerst de pecannoten en de chocolade tot gruis malen en daarna de overige ingrediënten toevoegen en balletjes van draaien.

Vijgcranberrie balletjes

4Vijgen, handvol Cranberries, 2 el chocopasta, 2 el granola dust, kokos om doorheen te rollen.

Malen en balletjes rollen door de kokos.

Choconootkoffieballen

1/2 cup rozijn, 1/2 cup cashews, 60 gram pure chocolade,  1/2 theelepel buisman, 2 eetlepels oploskoffie, 4 eetlepels kokosmeel evt 3 eetlepels water.

Alles malen en door cacao rollen.

Al dit soort balletjes zijn gemakkelijk een week houdbaar in een dicht bakje of zelfs in te vriezen..  maar je kunt ze beter verstoppen want ze zijn zo op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s