Havermoutkoekjes 

Koekjes ik bak ze vaak. Waarom zou je denken nou omdat ze een miljoen keer lekkerder zijn dan in de winkel waar ze de meest vreemde additieven in koekjes stoppen om ze maandenlang kraakvers te houden. Dus ondanks dat er echt wel suiker in zit toch een stuk fijner om te weten wat je in je mond stopt. Plus dat ik de ingrediënten altijd in huis heb. Havermoutkoekjes ongeveer 26 flinke koekjes

Ik gebruik mijn cupmaatschepjes zodat ik niet steeds hoef om te rekenen in grammen een setje kost ongeveer 8 euro bij dille en kamille. Ik gebruik namelijk best vaak Amerikaanse recepten. Heb je geen cupmaatjes neem dan een ouderwets koffiekopje dat is ongeveer 1 cup.

Havermoutkoekjes

2eieren 3 cup havermout 1 1/2 cup volkorenmeel 1 eetlepel bakpoeder 3/4 cup donkere basterdsuiker, halve theelepel zout 150 gram pure chocolade fijngehakt Flinke hand rozijnen 1 vanillestokje het merg 1 cup roomboter 225 gram 2 eetlepels maizena

  • De roomboter fijnsnijden en met alle ingrediënten mengen met de deeg haak tot.een zwaar dik deeg.
  • Bolletjes vormen 4cm doorsnede en met tussenruimte op bakplaat met bakpapier leggen ik doe er 9 per plaat en een beetje platdrukken. Ze lopen niet heel erg uit
  • 11 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden ik heb een heteluchtoven het kan bij een conventionele oven een minuut of 2 langer duren.
  • Op bakpapier laten afkoelen ze komen zacht de oven uit en verstoppen voor hongerige pubers.

Variaties

  • Laat de chocolade weg en vervang dit door 150 gram fijngemalen granola en voeg 3 eetlepels gecondenseerde melk toe aan het deeg
  • Gebruik allerlei gedroogde vruchten ipv alleen rozijnen bv stukjes gedroogde appel pruim vijg of dadel
  • Versier de koekjes eventueel met dunne reepjes chocolade
  • Bak een mini variant maak dan bolletjes die je een beetje platdrukt van 3 cm doorsnede en bak ze 5 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s